hotii-folosesc-o-noua-metoda-de-a-sparge-locuintele-de-aproximativ-un-an

Hoții au o nouă metodă de a sparge locuințe, fără ca proprietarul să își dea seama că i-au fost furate bunuri din locuință.
Mai nou, hoții folosesc chei false potrivite și iau doar o parte din banii pe care îi găsesc. Astfel, în lipsa unor urme de efracție, victima ajunge să îi bănuiască pe cei apropiați, scrie antena3.ro.
”Caută lucruri ascunse, de obicei fură bijuterii sau bani şi nu le iau toate, mai lasă acolo din ele. După aceea părăsesc locuința şi încuie la loc, astfel proprietarii când ajung acasă nu îşi dau seama că au fost jefuiți. Dau vina pe prieteni, pe bonă, pe menajeră, se ceartă între ei, dau vina unul pe altul”, a declarat Sergiu Dangulea, specialist în sisteme de securitate, potrivit unui post de televiziune.
Specialiştii spun că metoda e folosită de aproximativ un an şi sunt deja câteva sute de cazuri în toată ţara, cele mai multe în Bucureşti, relatează digi24.ro.
Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „În primele zece luni ale acestui an, în Capitală au fost înregistrate aproximativ 1.500 de furturi din locuinţe, dintre acestea în jur de 500 sunt prin împrietenire.”